Voorwaarden en garanties

Wemekamp Houtbouw geeft 5 jaar garantie op al haar schermen.

Bouwplaats
Voor het plaatsen van uw nieuwe schutting dient een strook van circa 50 cm vrij te zijn van begroeiing, dit dient als looppad tijdens de bouwwerkzaamheden. Verder dient de plaats waar de schutting komt zoveel mogelijk vrij te zijn van wortels, puin, bestrating, afgebroken palen, en overige obstakels in de grond. De grond dient dus ‘bouwrijp’ te zijn.

Uitzetten van de schutting
Bij aankomst dient de opdrachtgever aanwezig te zijn voor het bepalen van de lijn waarop de schutting geplaatst zal worden. Alsmede de eventuele hoogte van de te plaatsen schutting. Het is verstandig om voor de plaatsingsdatum (samen met de buren) de scheiding uit te zetten met piketpaaltjes of iets dergelijks. Verder dient de opdrachtgever kenbaar te maken waar eventuele kabels en/ of leidingen liggen. De montageploeg probeert met alle facetten rekening te houden maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele kabel en/ of leiding schade.

Montage van de schutting
Indien de schutting begint tegen uw woonhuis, schuur of andere bebouwingen, wordt er bij een volledig scherm een betonpaal tegen de muur geplaatst. Bij een uitlopende fundering wordt de betonpaan ingekort en vastgezet in de muur. Wanneer een (pas)scherm eindigt tegen uw woonhuis schuur of andere bebouwingen wordt het passcherm rechtstreeks tegen de muur geplaatst met hoekbeugels. Dit is esthetisch mooier omdat dit een op maat gemaakt scherm wordt. Werkzaamheden zoals, het herbestraten, herstellen van de borders vallen niet onder de montage werkzaamheden tenzij anders overeengekomen. Tijdens de montage dient de montageploeg te kunnen beschikken over stroom. Door (extreme) weersomstandigheden kan het voorkomen dat Wemekamp Houtbouw niet op de afgesproken dag kunnen plaatsen. Wanneer dit het geval is zal Wemekamp Houtbouw samen met u een nieuwe afspraak inplannen.

Betalingsvoorwaarden
Betaling dient plaats te vinden volgens overeengekomen afspraak. Doorgaans houdt dit in dat er contant of per pin betaald wordt bij oplevering van de schutting. Tevens ontvangt u de factuur bij betaling.

Garantie beton
Wemekamp Houtbouw geeft 10 jaar garantie op al haar betonproducten. Beton is een natuurproduct, waarbij het voor kan komen dat er kleine luchtbellen, beschadigingen, krimpscheurtjes of verkleuringen in het product zitten, dit valt niet onder de garantie. Door een reactie met regenwater kan er kalk uitbloei ontstaan. De kalk zet zich hierbij op het betonoppervlak af als witte uitslag. Dit verschijnsel hoort bij beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage. Kalk uitbloei valt niet onder de garantie. Om kalk uitbloei op antraciet beton te voorkomen dient het beton behandeld te worden met betoncoating met nano technologie. Dit is als optie mogelijk bij antraciet beton. Onder de garantie valt grove scheuren of gaten, spontaan kapot knappen van het beton en betonrot.

Garantie hout
Wemekamp Houtbouw geeft 5 jaar garantie op al haar schermen. Wemekamp Houtbouw werkt met hoogwaardige materialen maar hout blijft een natuurproduct en daarom is er altijd kans op zwellen, krimpen, kromtrekken, scheurvorming, hars, noest uitval, ruwe plekjes en randen, mini boorgaten, schimmels. Deze kenmerken van hout vallen niet onder de garantie. Onder de garantie valt grove scheuren, productiefouten en houtrot.

Offerte aanvraag
In een paar stappen een volledige offerte ontvangen